Novi pravilnik o tehničkom pregledu vozila

registracija vozila

Duži tehnicki pregled, fotografisanje vozila, više cene i stroži kriterijumi samo su neke novine koje donosi novi pravilnik o tehnickim pregledima.

Vozaci ce od danas biti suoceni sa novim, skupljim cenama tehnickog pregleda koji ce ici od 2.000 do 4.000 dinara. Ovo nije jedina novina, jer su najavljena nova pravila proveravanja ispravnosti vozila. Osim standardne kontrole, identifikovace se i broj šasije, broj motora i kubikaža.

Prema novom pravilniku, tehnicki pregled putnickih automobila trajace pola sata, a teretnih vozila 45 minuta, a pod posebnom lupom bice delovi koji mogu najviše da ugroze bezbednost.

– Oštecene gume, neispravne kocnice, uredaji za upravljanje, ozbiljna, dubinska rda, neispravna svetla i oštecena ili necitljiva identifikaciona oznaka nece biti tolerisane – kažu u jednom beogradskom ovlašcenom servisu za tehnicki pregled.

Možda i najvece polemike u javnosti izazvala je najava da necisto vozilo nece moci da prode tehnicki pregled. Radnici na tehnickom pregledu bice obavezni da tokom pregleda naprave set od pet fotografija koje ce, izmedu ostalog, biti i dokaz cistoce vozila, odnosno mogucnosti kontrolora da utvrdi odredene nedostatke.

Milan Božovic iz Komiteta za bezbednost saobracaja, objašnjava da je cilj da se tehnickom pregledu podvrgnu i ona vozila koja nikada na takvom pregledu nisu bila.

Najveci problem su vozila koja nikada do sada nisu videla tehnicki, zato se sada i uvodi fotografisanje, da bi se videlo i u kakvom su stanju ta vozila – kaže Božovic i dodaje da ce se na ovaj nacin videti šta ce se puštati na ulice, a šta nece, što ce na kraju povecati bezbednost u saobracaju.

Oštecenja na automobilu nece više biti tolerisana, moci ce da prode samo oštecenje koje ne utice na bezbednost vozila. Dubinska korozija kod šasija kamiona i autobusa nije dozvoljena, isto kao što je zabranjena na nosecim elementima putnickih automobila, na delovima kao što su pragovi, stubovi, krila.

Medutim, to ne znaci da vozilo nece moci da bude registrovano zbog minornog kvara. Automobil sa polomljenim prednjim farom moci ce da prode tehnicki, ali vlasniku zbog tog kvara sledi prekršajna prijava i kazna od 60.000 do 800.000 dinara. Drugacija je stvar sa zadnjim farovima, jer njihova ispravnost više utice na bezbednost.

Takode, nece se tolerisati ni vece naprsline na šoferšajbni, ne one koje usled udara ili vece brzine mogu dovesti do potpunog lomljenja stakla. Sa druge strane, vlasnici vozila cije “šoferke” imaju sitne naprsline ne moraju da brinu.

Ukoliko vlasnik ne poseduje važeca uverenja o prepravci vozila za naknadno ugradena ksenon svetla, folije za zatamljivanje stakala, plinski uredaj, kuku za vucu ili tehnograf, tehnicki pregled mu nece overiti tehnicku ispravnost.

U MUP-u navode da vozaci nikada ne bi smeli da veruju onima koji im ponude da dobiju registracioni list i da produže registraciju, a da uopšte ne odvezu automobil na pregled.

Preuzeto sa srbijadanas.rs

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Increase your website traffic with Attracta.com